20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajări în pandemie la CJ Dolj. Cine a trecut de pe scaunul de consilier pe fotoliul de director

Angajări în pandemie la CJ Dolj. Cine a trecut de pe scaunul de consilier pe fotoliul de director

Angajări în pandemie la CJ Dolj. Consilierul judeţean Ovidiu Marian Roșca a renunţat la avocatură şi la demnitatea de consilier pentru a deveni şeful Direcţiei Juridice din CJ Dolj. A fost singurul candidat care s-a prezentat la concursul organizat de Consiliul Judeţean Dolj. Judecând după cea mai recentă declaraţie de avere, Roşca va câştiga la CJ mai puţin decât din avocatură. Nu că funcţia de director nu ar veni la pachet cu un salariu în jurul a 10.000 de lei pe lună. Net.

„Familia Administrație“ din Consiliul Județean (CJ) Dolj s-a înmulțit și pe timp de pandemie. Contextul actual al crizei cauzate de coronavirus nu a împiedicat Consiliul Județean să facă angajări.

După ce, în luna martie, în organigrama instituției a apărut un șofer, post vacant ocupat prin concurs, 30 aprilie a fost ziua în care s-au ocupat două posturi de conducere. Ambele au avut un singur candidat, care a fost declarat admis după cele două probe ale concursului. Să le luăm pe rând.

Manager nou la Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti“

Rezultatele finale la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant de execuție în regim contractual, pe perioadă nedeterminată, de șofer, treapta profesională I, în cadrul Serviciului Coordonare Protecție Socială, Secretariat, Administrativ au fost publicate pe 4 martie. Concursul a avut loc în februarie. Anunțul a fost publicat pe 6 februarie, iar selecția dosarelor s-a făcut pe 21 februarie.

Din nouă dosare depuse, doar trei au fost admise. Restul nu îndeplineau condițiile de vechime în activitatea de șofer, de minimun doi ani. La proba scrisă, însă, doar unul dintre cei trei candidați a obținut peste 50 de puncte. Așa că a fost declarat admis. A trecut apoi și de interviu și a obținut postul de șofer la Serviciul Coordonare Protecție Socială, Secretariat, Administrativ.

În ceea ce privește posturile de conducere, din data de 30 aprilie Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti“ are un nou manager. Este vorba de Aida Virginia Ionescu, singurul candidat la concursul de proiecte de management. Școala „Cornetti“ rămânea fără manager, după pensionarea lui Augustin Radu, dar a fost nevoie de repetarea concursului pentru ocuparea acestui post. Prima dată nu s-a prezentat nimeni.

Pe 8 aprilie a avut loc selecția dosarelor, pe 24 aprilie prima etapă a concursului, iar pe 29 aprilie etapa finală. Analiza proiectului de management susținut de Aida Virginia Ionescu a fost notată de comisie cu 8,81, iar susținerea proiectului în cadrul interviului a primit nota 9,62, candidatul fiind astfel admins cu 9,22.

Angajări în pandemie la CJ Dolj. Mutarea surpriză de la Direcția Juridică

În plină pandemie, CJ Dolj a decis că este momentul să se ocupe postul vacant de director executiv de la Direcția Juridică, Administrație Locală și Secretariat. Anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de conducere vacante de director executiv, gradul II al Direcției Juridice, Administrație Locală, Secretariat a fost publicat pe site-ul CJ pe 25 martie.

Angajări în pandemie la CJ Dolj. Un avocat, membru PSD, a trecut de pe scaunul de consilier județean pe fotoliul de director executiv al Direcției Juridice a Consiliului Județean.
Angajări în pandemie la CJ Dolj. Un avocat, membru PSD, a trecut de pe scaunul de consilier județean pe fotoliul de director executiv al Direcției Juridice a Consiliului Județean.

Candidații trebuia să îndeplinească unele condiții specifice postului. Și anume: să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe sociale – științe juridice – specializarea drept; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de conducere de minimum şapte ani; diplomă de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice.

Punctaj modificat cu pixul pe tabelul cu rezultatele finale

Pe 16 aprilie, la selecția dosarelor, au fost declarați admiși candidații Aurel Marinescu și Ovidiu Marian Roșca. Pe 27 aprilie însă, la proba scrisă s-a prezentată doar ultimul. Ovidiu Roșca a obținut un punctaj de 76,05, fiind declarat admis. Pe 29 aprilie, CJ Dolj anunța că va urma concursul pentru acest post, proba de interviu, în sala mare a Consiliului Județean, în data de 30 mai, la ora 10.00. Eronat însă, concursul având loc pe 30 aprilie, adică în ziua următoare.

Candidatul Ovidiu Marian Roșca a obținut 89 de puncte la interviu. Astfel, cu un total de 165,05 puncte, dintr-un maxim de 200, el și-a adjudecat postul de director. Și aici a apărut o mică eroare, pe anunțul privind rezultatele finale, greșeală corectată însă cu pixul. Candidatul a apărut, inițial, cu 75,05 puncte, în loc de 76,05, iar totalul dădea 164,05. Pentru a nu mai consuma, probabil, încă o coală de hârtie în această perioadă de criză, tabelul cu rezultatul final al concursului a fost modificat corespunzător, cu pixul.

Angajări în pandemie la CJ Dolj. Cine este Ovidiu Marian Roșca

Cine este Ovidiu Marian Roșca? În primul rând, membru PSD și consilier județean din anul 2016. De profesie, Roșca este avocat, membru al Baroului Dolj din aprilie 2005. Are biroul în comuna Ișalnița, potrivit datelor de pe site-ul Baroului. Tot de aici aflăm că Ovidiu Roșca este avocat titular, cu drept de a pune concluzii la judecătorii, tribunale și curţi de Apel.

Potrivit declarației de avere depuse în anul 2019, viitorul director executiv al Direcției Juridice, Administrație Locală și Secretariat din cadrul CJ Dolj a obținut din avocatură un venit anual de 219.693 de lei. La acesta se mai adaugă indemnizația de consilier județean, în sumă totală de 12.155 de lei. Soția sa este grefier la Tribunalul Dolj, conform aceleiași declarații de avere.

Ce l-a mânat pe Ovidiu Marian Roșca să ia această decizie? Adică să lase avocatura, din care a realizat un venit anual de aproape 50.000 de euro, și să intre în marea „familie“ a administrației doljene? „A fost o decizie de moment. Așa am considerat în momentul actual“, a spus acesta, pentru GdS.

Ovidiu Marian Roșca a mai precizat că își va da demisia din funcția de consilier județean și va solicita Baroului Dolj suspendarea dreptului de a profesa pe perioada cât va ocupa funcția de director executiv. El nu a primit încă decizia de numire în funcție din partea Consiliului Județean Dolj. Ca director executiv al unei Direcții din CJ, Ovidiu Roșca va încasa lunar aproape 10.000 de lei, net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS