10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieS-au răzgândit după articolul GdS. CJ Dolj a respins primele administratorilor de la CAO

S-au răzgândit după articolul GdS. CJ Dolj a respins primele administratorilor de la CAO

S-au răzgândit după articolul GdS. Cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Oltenia (CAO) nu vor mai încasa primele pentru îndeplinirea criteriilor de performanță din 2019. Decizia a fost luată în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Gazeta de Sud a prezentat în ediția din 14 aprilie, în articolul „Ce criză? CAO se pregătește să-și premieze administratorii“, ceea ce urma să se aprobe în ședința de consiliu județean. Mai exact, aproape 140.000 de lei din profitul Companiei de Apă Oltenia urma să fie direcționați către administratorii neexecutivi ai societății, sub forma unei prime echivalente cu șase indemnizații lunare. Astfel, cinci dintre aceștia urma să încaseze o prima în sumă brută de 21.522 de lei, iar ceilalți doi „doar“ câte 15.524 de lei, pentru că nu aveau decât 8,6 luni de exercitare a mandatului în anul 2019.

Un drept conferit de lege, e drept, dar care în condițiile actuale de pandemie și criza economică nu prea era și moral. Lucru de care s-a legat acum și președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Cu toate că executivul a fost cel care a introdus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi în forma respectivă, tot el a intervenit și a schimbat macazul. Asta poate și după ce intenția inițială a fost taxată de GdS.

S-au răzgândit după articolul GdS. Cum s-a sucit subit CJ Dolj

Prin urmare, în ședința de astăzi, care a avut loc online, Prioteasa a venit cu propunerea ca hotărârea CJ să se voteze fără punctul unde se pomenea de acordarea primelor respective, la care s-a declarat împotrivă, pentru că „nu ar fi momentul“. Consilierii județeni PSD au achiesat la propunerea președintelui, în timp ce liberalii din CJ nu au avut, evident, nimic împotriva acestei propuneri.

Inițial, consilierii din partea PNL s-au declarat împotriva întregului proiect de hotărâre, dar au fost apoi convinși că reprezentantul județului în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor CAO, care va avea loc pe 11 mai, va trebui să voteze celelalte puncte de pe ordine de zi, care nu au legătură cu primele administratorilor. Adică, bilanțul contabil al CAO, repartizarea profitului net al Companiei și raportul administratorilor și al auditorului independent.

Astfel, cel puțin deocamdată, administratorii neexecutivi de la Compania de Apă nu vor mai încasa și componenta variabilă de sfârșit de an, echivalentă cu șase indemnizații lunare (nivelul maxim al primei). În vistieria CAO vor rămâne, așadar, cei 138.458 de lei prevăzuți pentru recompensarea membrilor Consiliului de Administrație pentru rezultatele din perioada ianuarie – decembrie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS