31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdaosul comercial, plafonat la alimentele româneşti

Adaosul comercial, plafonat la alimentele româneşti

Adaosul comercial nu va putea depăşi 20% la alimentele româneşti. Se pregăteşte o nouă ordonanţă privind plafonarea adaosului comercial.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat miercuri că noua Ordonanţă privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi finalizată în două săptămâni şi vor fi incluse toate alimentele produse în România, potrivit News.ro. El a menţionat că îşi doreşte ca toate produse româneşti, care sunt procesate cu materie primă din România, să aibă o plafonare de adaos comercial de maxim 20%. Ministerul Agriculturii nu va pune pe listă doar produse alimentare de bază, potrivit observatornews.ro. 

Alimentele româneşti au un adaos comercial foarte mare

Florin Barbu spune că s-a gândit la o astfel de măsură după ce a constatat faptul că alimentele româneşti au un adaos comercial foarte mare, care poate ajunge chiar şi până la 80 sau chiar până la 100%, asta în timp ce alimentele din import au un adaos comercial mult mai mic, de 15-20%. Florin Barbu dă exemplu magiunul de Topoloveni. La cel românesc, ministrul a descoperit un adaos comercial de 100%, în timp ce, la magiunul care provenea din Grecia, adaosul comercial era de 25%.

De cealaltă parte, însă, economiştii, dar şi Consiliul Concurenţei spun că această măsură de plafonare a adaosului comercial pentru toate alimentele româneşti ar putea să aducă instabilitate pe piaţă. 

Citeşte şi: Dolj: Doi tineri, reţinuţi pentru furt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS