26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia anunţă reguli noi pentru turiști

Grecia anunţă reguli noi pentru turiști

Grecia anunţă reguli noi pentru turiști. Aglomerația de pe plaje nu va mai exista, speră autoritățile, în urma unor noi măsuri adoptate de țara în care anual ajung peste un milion și jumătate de români. Pe plaje vor fi amplasate mult mai puține șezlonguri decât până acum. Totodată, se măresc prețurile pentru o vacanță în Grecia.

Imaginile plajelor supraaglomerate ar putea dispărea anul acesta și asta deoarece conform unei noi legi, doar 30% din suprafața fiecărei plaje poate fi ocupată de șezlonguri, potrivit digi24.ro. Restul trebuie să rămână liberă și gratuită pentru turiștii care doresc să stea la soare pe propriul prosop.

O distanță de cel puțin 4 metri de la mare la primul șezlong

Şezlongurile pot ocupa doar 15% din plajă dacă vorbim de ariile naturale protejate. Premierul Greciei a mai spus și că se va asigura o distanță de cel puțin 4 metri de la mare la primul șezlong. Și pentru că vor fi mai puține șezlonguri vor fi și prețuri mai mari.

Antreprenorii greci estimează că prețurile vor crește cu cel puțin 10 procente în această vară

Dacă anul trecut plăteam pe două șezlonguri și o umbrelă între 10 și 15 euro, antreprenorii greci estimează că prețurile vor crește cu cel puțin 10 procente în această vară. Și băuturile vor fi mai scumpe pe plajă. Barurile vor mări prețurile cu aproximativ 50 de cenți sau un euro tot pentru că vor avea mai puține șezlonguri disponibile.

Nu în ultimul rând, cei care au grijă de plaje vor avea obligații mai stricte. Printre acestea: să întrețină curățenia permanent, să angajeze un salvamar și să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.

Citește şi: Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS