20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Iaşi va inaugura noul terminal vinerea viitoare

Aeroportul Iaşi va inaugura noul terminal vinerea viitoare

Aeroportul Iaşi va inaugura, vinerea viitoare, noul terminal, investiţie care se apropie de 100 milioane de euro. Pasagerii cursei Tarom Iaşi-Bucureşti vor face formalităţile de îmbarcare în noua clădire, scrie News.ro.

Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a declarat că intrarea României în Schengen a grăbit deschiderea T4. El a precizat că primul zbor din noul terminal va fi Iaşi-Otopeni, programat vineri la prânz.

Începând de duminică, 31 martie, toate zborurile Schengen vor fi operate din noul terminal. Asta în timp ce cursele în ţările non-Schengen vor rămâne în T3.

”Intrarea în Schengen, stabilită la început de an, ne-a devansat calendarul operaţionalizării T4. Drept urmare, am apăsat pedala de acceleraţie să putem opera zboruri Schengen şi non Schengen în ultima zi de martie”, a declarat Romeo Vatră.

Noul terminal din Aeroportul Iaşi, de zece ori mai mare decât cel vechi

Noul terminal al Aeroportului Iaşi este de peste zece ori mai mare decât cel vechi. Acesta are o suprafaţă de peste 31 de mii metri pătraţi și trei niveluri (subsol, parter, etaj). De asemenea, are o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual.

Terminalul T4 are 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porţi de îmbarcare, şase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP şi unul de business, spaţii pentru activităţi comerciale, spaţii de relaxare, loc de joacă.

Aeroportul Iaşi şi-a mărit parcarea la 600 de locuri.

Valoarea totală a proiectului de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi este de aproximativ 100 de milioane de euro, 85 la sută reprezentând fonduri europene.

Citește și: Cât va costa mielul de Paşte? Ce spune ministrul Agriculturii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS