14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă fetiţe, mama și bunica lor s-au intoxicat cu soluţie pentru deparazitarea oilor

Două fetiţe, mama și bunica lor s-au intoxicat cu soluţie pentru deparazitarea oilor

Două fetiţe, mama şi bunica lor au fost internate sâmbătă la Spitalul Judeţean Satu Mare, fiind intoxicate după ce s-au spălat cu soluție pentru deparazitarea oilor.

Bunica, mama şi fetiţa de doi ani sunt în stare stabilă şi vor fi transferate în altă secţie pentru continuarea tratamentului şi supraveghere. Fetiţa de cinci ani este în continuare intubată.

Este al doilea caz din acest an de copii intoxicați cu soluție pentru igienizarea oilor, la Satu Mare. Pe 6 ianuarie, o mamă și șapte copii din acest județ au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au spălat cu soluție pentru oi.

Tot în luna ianuarie a acestui an, o mamă dintr-o comună din județul Iași și-a spălat fetițele, de trei şi patru ani, cu o substanță folosită la deparazitarea animalelo. Fetița de trei a murit.

Cei care recurg la astfel de soluții le aplică pentru a îndepărta păduchii sau râia. Autoritățile sanitare atrag atenția că utilizarea substanțelor de uz veterinar în cazul oamenilor este deosebit de periculoasă, mai ales la copii.

Citeşte şi: Șoferiță salvată dintr-un camion care atârna în gol pe marginea unui pod, în SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS