20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivişti pentru climă au stropit cu noroi o faţadă a bazilicii San Marco din Veneţia

Activişti pentru climă au stropit cu noroi o faţadă a bazilicii San Marco din Veneţia

-

Nici măcar Bazilica San Marco din Veneția, care supraviețuiește deja în mod miraculos mareelor ​​și presiunii turistice, nu este cruțată de activiștii Ultima Generație. Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru a pulveriza pudră Nesquik pe faţada laterală din partea dreaptă a bazilicii Sfântul Marcu din Veneţia.

Activiștii au stropit cu noroi lichid coloanele acestui monument înscris în patrimoniul mondial UNESCO într-un nou demers organizat pentru a atrage atenţia asupra urgenţei climatice şi pentru a impulsiona guvernele să acţioneze, informează agenţia de presă italiană ANSA.

Protestul a fost orchestrat de şase membri ai mişcării Ultima Generație (Last Generation) în cadrul campaniei ”Fondul de reparaţii”.

Activiştii au etalat de asemenea bannere şi fotografii în care apar 12 membri ai grupării Last Generation care au primit joi un ordin de reşedinţă obligatorie în urma unui protest organizat pe autostrada Roma-Civitavecchia acum câteva zile şi în urma căruia au fost arestaţi.

Activiştii au spus că protestul lor este o „alarmă de incendiu”. „Ne aflăm aici pentru a acţiona alarma de incendiu”, au spus activiştii. ”Este un protest nonviolent. Veneţia se scufundă pentru că guvernele noastre nu au luat măsuri pentru combaterea încălzirii climatice”, au continuat ei.

Ecologiștii trebuie să plătească refacerea lucrărilor

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a spus că Senatul a aprobat proiectul de lege adoptat de guvern care pedepseşte eco-vandalii, Sceștia vor fi obligați să plătească din buzunarul propriu pentru refacerea lucrărilor. Aşteptăm undă verde finală de la Cameră. Cei care provoacă daunele plătesc ei înșiși financiar”.

Guvernatorul Veneto, Luca Zaia, a vorbit despre o „demonstrație absolut condamnabilă”. „Respect la maximum protestele democratice ale tuturor, desigur, mai ales dacă se referă la probleme atât de importante precum schimbările climatice”, a spus el, adăugând: „dar de aici până la degradarea Bazilicii San Marco, mai degrabă decât alte clădiri, aș spune cu siguranță. Nu”. Protestele, potrivit lui Zaia, trebuie să se desfășoare „într-o manieră care să respecte nu doar proprietatea altora, ci în special climatul. Dacă vrem cu adevărat să punem problema, să evităm să facem manifestații ca acestea, care sunt absolut de condamnat” .

Un flash mob a avut loc și în fața Tribunalului din Bologna, unde aproximativ treizeci de activiști au împrăștiat obiecte acoperite cu noroi pentru a reaminti efectele schimbărilor climatice, coincidend cu audierea procesului celor trei activiști – Ettore, Mida și Silvia – arestați. pe 2 noiembrie pentru blocarea șoselei de centură pentru aproximativ o oră.

Între timp, audierea celor doisprezece activiști avea loc la Civitavecchia. După cum a anunțat Ultima Generazione, „acuzația de atacare a siguranței transporturilor a fost renunțată împotriva lor, dar acuzația de violență privată rămâne”.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS