12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Gaza

Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Gaza

Negociatorii din Qatar au reușit să ajungă la un acord cu Egipt, Hamas și Israel pentru realizarea de evacuări limitate din Gaza, susține o sursă din zonă, citată de Reuters.

Qatar a mediat un acord între Egipt, Israel și Hamas, în coordonare cu SUA, pentru a permite evacuările. Sunt vizați cei care dețin pașapoarte străine și oamenii grav răniți din Gaza, a explicat sursa. Totuși, nu a fost stabilit un interval de timp în care punctul de trecere a frontierei Rafah va fi deschis.

81 de palestinieni răniţi din Gaza vor primi tratament în spitale din Egipt

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah s-a deschis miercuri dimineaţă pentru a permite tratamentul a 81 de palestinieni răniţi din Gaza în spitalele din Egipt, potrivit unui oficial egiptean de frontieră citat de CNN. Oficialul a confirmat, sub protecţia anonimatului, că este vorba despre 81 de palestinieni „grav răniţi” din Gaza care vor primi tratament în Egipt.

Preşedintele Consiliului pentru Securitate Naţională din Israel, Tzachi Hanegbi, declarase marţi că Israelul speră că Egiptul îşi va deschide graniţa pentru a permite ca răniţii să fie trataţi în spitalul de la Rafah şi în spitalele de campanie care pot fi înfiinţate pe partea egipteană a graniţei, potrivit news.ro.

Citeşte şi: MAE: Atenționare de călătorie pentru Franța

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS