18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova, locul I pe ţară pentru antreprenoriat

Directoarea Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova, locul I pe ţară pentru antreprenoriat

Diana Brătucu, directoarea Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova a câştigat premiul „Directorul Anului 2023 pentru Antreprenoriat“ în cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2023. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Pentru Valori în Educaţie – AVE Romania. Alături de ea, alţi trei directori din ţară au primit premii la fel de importante.


Pe pagina de Facebook a asociaţiei care a organizat evenimentul, se spune despre Diana Brătucu faptul că „la începutul mandatului, și-a propus ca școala să devină ”O școală a încrederii care își valorizează toți elevii și le oferă pregătire pentru viață, pentru viitor!” Și reușește, zi de zi, prin proiectele pe care le implementează și investițiile remarcabile pe care le atrage!“.

O directoare din Mehedinţi, Directorul Anului 2023 pentru Egalitate de Șanse

Şi Rosemarie Delia Cocoană, de la Școala Gimnazială Eșelnița (Eșelnița, Mehedinți), este Directorul Anului 2023 pentru Egalitate de Șanse. Aceasta a reușit să depășească stereotipiile privind elevii romi sau pe cei din familii defavorizate, integrându-i în proiecte educaționale și oferindu-le resursele necesare învățării. Inițiativele ei au avut un impact semnificativ asupra comunității școlare, devenit un spațiu sigur și primitor pentru toți copiii.

Un al director premiat este Vasile Benedek, de la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” (Șimleu Silvaniei, Sălaj). El a primit titlul de „Directorul Anului 2023 pentru Inovare!“. AVE spune că şcoala pe care o conduce Vasile Benedek este „o școală cu 0% șomaj în rândul absolvenților, cu un număr dublu de elevi înscriși față de 2020 și cu proiecte care îi ajută pe tineri să se perfecționeze în domeniul agriculturii“.

Directorul Anului 2023 este o directoare din Iaşi

Cel de-al patrulea director premiat este Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica” (Iași). Aceasta a primit titlul de „Directorul Anului 2023!“. „Direcțiile de acțiune au implicat repararea și amenajarea spațiilor, mobilizarea colectivului de cadre didactice și al celui de elevi. De asemenea, valorificarea potențialului fiecăruia, inovarea prin proiecte finanțate care au transformat școala într-un al doilea “acasă” pentru mulți dintre copii“, se arată în descrierea activităţii directoarei Școlii Gimnaziale „Ion Ghica” din Iași.

Citeşte şi: Bradul din centrul Craiovei, copia fidelă a celui de la Vilnius din 2015

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS