Ingrediente: 6 cartofi potriviţi, 50 g orez, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 linguri de pesmet, o legătură de pătrunjel, 4 căței de usturoi, 2-3 linguri de ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii cu coajă și lăsaţi-i să se răcorească.
Fierbeţi orezul în trei măsuri de apă.
Curățaţi morcovul și daţi-l pe răzătoarea mică. Tocaţi ceapa mărunt.
Căliţi ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei. Adăugaţi apă cât să le acopere și lăsaţi la foc mic până se evaporă apa, iar legumele sunt gătite.
Curățaţi cartofii de coajă și daţi-i pe răzătoarea mare. Adăugaţi legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust. Omogenizaţi compoziția.
Cu mâinile unse cu ulei formaţi chiftele, pe care le așezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceţi chiftelele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, aproximativ 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.
Sursa: Pagini de Bucate