21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElev român prins cu droguri în Macedonia de Nord, unde mersese cu un program Erasmus

Elev român prins cu droguri în Macedonia de Nord, unde mersese cu un program Erasmus

Un elev, de 17 ani, de la un liceu din Deva, a fost prins cu droguri la el în timp ce se afla în Macedonia de Nord, alături de alţi tineri, în cadrul unui program Erasmus, informează Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a declanşat o anchetă în acest caz.

„A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment”, a declarat miercuri.

Potrivit primelor date, elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord. Tânărul este elev la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Elevul în cauză a fost audiat de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul ISJ Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS