17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima de casare la Programul Rabla crește cu 15% în 2023

Prima de casare la Programul Rabla crește cu 15% în 2023

Prima de casare în programul Rabla Clasic va crește cu 15% în 2023, a anunțat marți ministrul Mediului, Barna Tanczos, în debutul ședinței de guvern. Ministrul Mediului a precizat că anul acesta crește și bugetul pentru achiziția de mașini electrice.

În ședința de guvern de marți, premierul Ciucă i-a solicitat ministrului Mediului ca până la următoarea ședință de guvern să analizeze modul în care Programul Rabla poate fi continuat și dacă există, de asemenea, posibilități pentru modificarea „în bine” a acestor programe.

Ministrul Barna Tanczos a răspuns că există buget pentru o creștere de 15% a primei de casare în cadrul programului Rabla Clasic și că va crește bugetul și pentru mașinile electrice.

Prin Programul Rabla Clasic s-a acordat anul trecut un tichet (primă de casare) în valoare de 6.000 lei pentru o mașină cu o vechime mai mare sau egală cu 6 ani, înmatriculată în România, care este casată cu scopul achiziționării unei mașini noi cu motor care emite mai puține noxe.

Potrivit declarațiilor de marți ale ministrului Mediului, o creștere cu 15% a primei de casare urcă valoarea tichetului la 6.900 lei.

Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi 2 tichete Rabla, cu mențiunea că prima de casare pentru 2 autovehicule este acum de 9.000 de lei.

După majorarea menționată de ministru , în 2023 prima de casare a 2 autovehicule ar trebui să urce la 10.350 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS