16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt persoane au fost ucise la o petrecere în Africa de Sud

Opt persoane au fost ucise la o petrecere în Africa de Sud

Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul, duminică, asupra unui grup de persoane care sărbătorea o zi de naştere, în oraşul Gqeberha (fostul Port Elizabeth), din Africa de Sud. Opt persoane au murit şi alte trei au fost rănite, informează Reuters.

Atacatori necunoscuţi au pătruns în curtea casei unde se sărbătorea ziua de naştere a proprietarului locuinţei şi au deschis focul, a precizat poliţia locală.

“Au murit şapte persoane (trei femei şi patru bărbaţi), iar alte patru persoane (două femei şi doi bărbaţi) au fost rănite şi au fost transportate la spital. Una dintre victime a decedat la spital, ceea ce a făcut ca bilanţul morţilor să crească. Proprietarul casei se numără printre cei decedaţi”, au anunţat autorităţile.

Poliţia îi caută pe cei doi atacatori.

Africa de Sud are una dintre cele mai mari rate a criminalităţii din lume, cu aproximativ 20.000 de oameni uciși în fiecare an, la o populație de 60 de milioane. Situaţia este alimentată de violența bandelor și de alcool.

Potrivit Gun Free South Africa, există aproximativ 3 milioane de arme înregistrate în țară, deși sunt mult mai multe neînregistrate.

Ministrul poliției, Bheki Cele, și comisarul național SAPS, Fannie Masemola, sunt așteptați să viziteze, luni, locul ultimului atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS