12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate10 copii s-au înecat şi 9 sunt daţi dispăruţi după ce barca lor s-a răsturnat

10 copii s-au înecat şi 9 sunt daţi dispăruţi după ce barca lor s-a răsturnat

Zece copii au murit înecați, după ce barca pe care călătoreau s-a răsturnat pe un lac din Pakistan. Toți morții recuperați până acum din lac aveau vârste cuprinse între șapte și 14 ani. 

Barca s-a răsturnat pe Tanda Dam, un lac de lângă Kohat în Khyber Pakhtunkhwa, aproape de granița cu Afganistanul, potrivit BBC.

Oficialul poliției locale Mir Rauf a declarat pentru AFP că, pe lângă cei zece care au murit, au fost salvați 11 copii, dintre care șase sunt în stare critică. Autoritățile cred că alți nouă sunt încă dispăruți. Peste 20 de copiii dintr-o școală islamică se aflau pe barcă în momentul accidentului, într-o excursie.

Furqan Khan, comisarul adjunct al Korat, a declarat pentru Reuters că au mai avut loc incidente în trecut, iar poliția a închis lacul pentru excursii.

Ambarcaţiunea transporta între 25 şi 30 de elevi ai unei şcoli coranice aflaţi într-o excursie.

Astfel de naufragii cu multe victime sunt frecvente în Pakistan, unde nave în stare proastă şi supraîncărcate ajung să-şi piardă echilibrul, pasagerii ajungând în apă. Numeroşi pakistanezi nu ştiu să înoate, în special femeile, descurajate de moravurile conservatoare ale ţării. În iulie, optsprezece femei au murit înecate după ce nava lor s-a scufundat pe fluviul Indus, în provincia Punjab. Pasagerii sărbătoreau o căsătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS