16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost militar a împușcat mortal de la balcon patru vecini și un polițist

Un fost militar a împușcat mortal de la balcon patru vecini și un polițist

Un bărbat din orașul georgian Sagarejo a deschis focul de la balconul unui apartament și a împușcat patru vecini și un polițist, în noaptea de joi spre vineri, apoi s-a sinucis. Niciunul dintre ei nu a supraviețuit, informează Reuters, citată de Digi24.

Alte cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

Ministerul de Interne al Georgiei a informat că atacatorul are 49 de ani și a fost membru al Forțelor Armate ale Georgiei în perioada 2006-2021 și a servit și în Afganistan.

Motivul acestor violenţe nu este clar. Potrivit anchetei, atacatorul a tras mai multe focuri de armă din balconul unui apartament dintr-un bloc de locuințe.

„Învinuitul a deschis focul și în direcția angajaților Ministerului Afacerilor Interne, iar unul dintre ei a fost ucis. La locul incidentului au fost mobilizate echipe suplimentare de poliție, precum și o unitate specială a Ministerului Afacerilor Interne. La sosirea lor, inculpatul s-a sinucis cu o armă de foc“, a menţionat ministerul.

Radiodifuziunea georgiană 1TV l-a citat pe ministrul de interene Gomelauri spunând că trăgătorul a fost găsit „întins pe un pat cu o armă de foc lângă el” și cu o rană la cap.

Ancheta se desfășoară în temeiul articolului 109, paragraful „L”, articolul 236 partea a III-a din Codul penal al Georgiei, care se referă la omorul premeditat săvârșit în circumstanțe agravante și la cumpărarea, depozitarea și purtarea ilegală a armelor de foc și a muniției, potrivit informațiilor comunicate de ministerul de Interne georgian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS