35.1 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe circulă în condiţii de ploaie în majoritatea zonelor ţării

Se circulă în condiţii de ploaie în majoritatea zonelor ţării

Circulaţia rutieră se desfăşoară miercuri dimineaţă în condiţii de ploaie în majoritarea zonelor ţării.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt înregistrate evenimente rutiere sau condiţii meteorologice nefavorabile care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzi sau pe drumurile naţionale.

Se circulă în condiţii de ploaie în judeţele aflate sub atenţionare Cod galben şi portocaliu de precipitaţii, precum şi în majoritatea zonelor ţării.

Pe drumurile înalte de munte ale judeţelor Dâmboviţa, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea ninge. S-a acţionat atât cu utilaje de deszăpezire, cât şi cu material antiderapant, fără probleme deosebite, anunţă sursa citată.

Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise

Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Pe arterele rutiere principale, şi anume Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi DN 1 Ploieşti – Braşov, circulaţia se desfăşoară de asemenea în condiţii de ploaie. Carosabilul este umed, nealunecos, temperaturile în general fiind pozitive.

Şoferii, sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum

Pentru reducerea riscului rutier când sunt precipitaţii, şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum, luând în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed, să sporească atenţia la volan, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire şi să evite efectuarea manevrelor periculoase, mărind distanţa de siguranţă între vehicule. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS