8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape jumătate din moldoveni ar vota împotriva unirii Republicii Moldova cu România

Aproape jumătate din moldoveni ar vota împotriva unirii Republicii Moldova cu România

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind Unirea Republicii Moldova cu România, o treime din cetățenii moldoveni ar vota „pentru”, conform unui sondaj publicat de Institutul de Politici Publice, citat de Hotnews. Un număr mai mare, de peste 47%, ar vota împotriva unirii.

Dacă vi s-ar cere să votați cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, ați vota pentru sau contra?

  • 35% ar vota pentru unire
  • 47,4% ar vota împotrivă
  • 4,3% nu ar participa
  • 11,9% nu sunt deciși
  • 1,4% nu răspund

Sondajul a fost realizat pe un eșantion 1.132 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.

În luna aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spunea că unirea Republicii Moldova cu România va avea loc atunci „când poporul va spune că vrea acest lucru”, iar același răspuns este valabil și în cazul aderării țării sale la NATO.

„Aceste întrebări ar trebui adresate cetăţenilor. Aceasta (unirea cu România – n.r.) nu se poate întâmpla decât cu sprijinul poporului. Când poporul va spune că vrea, se va întâmpla. Atâta timp cât oamenii nu vor acest lucru sau nu există o masă critică de oameni care să susţină acest obiectiv, atunci… În ceea ce priveşte aderarea la NATO, răspunsul este acelaşi – decizia este la latitudinea cetăţenilor. A fost decizia cetăţenilor când au votat Constituţia”, declara Maia Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS