18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn milionar german și familia sa au pierit într-un accident de avion

Un milionar german și familia sa au pierit într-un accident de avion

Autorităţile din Costa Rica au fost alertate vineri noapte cu privire la dispariţia unui avion privat care se deplasa din Mexic la Limon. Milionarul german Rainer Schaller, cunoscut pentru reţeaua sa de săli de fitness, împreună cu familia sa și un angajat se aflau în avionul care s-a prăbuşit în Costa Rica, scrie TheSun.

O căutare disperată este în desfășurare după ce un avion privat cu un milionar german și familia sa la bord a dispărut în largul coastei insulei Costa Rica.

Fondatorul McFit, Rainer Schaller, în vârstă de 53 de ani, zbura din Mexic către Limón, Costa Rica, împreună cu iubita sa, Christiane Schikorsky, de 44 de ani, și copiii lor Aaron și Finja, vineri seară, când avionul lor a dispărut.

La bord se afla și un bărbat pe nume Marcus Kurreck, de 40 de ani, despre care se crede că este antrenor personal. Pilotul, în vârstă de 66 de ani, era cetăţean elveţian.

Ministrul securității publice din Costa Rica, Jorge Torres, a declarat că avionul Piaggio 180 care transporta cei cinci cetățeni germani a dispărut în drum spre aeroportul Juan Santamaría din estul țării.

Schaller era proprietarul celui mai mare lanț de săli de fitness din Germania

Avionul ar fi pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului în jurul orei 18.00, în timp ce zbura la aproximativ 20 de mile în largul coastei, în apropiere de zona Parismina.

O purtătoare de cuvânt a McFit a confirmat ulterior că Schaller, fondatorul și CEO-ul companiei, și familia sa se aflau în avion.

Avionul privat a decolat din orașul meexican Palenque – popular pentru ruinele sale arheologice – cu două ore și 41 de minute înainte să piardă contactul cu turnul de control de lângă Limón.

Potrivit FlightRadar, avionul se afla la 69 de metri deasupra nivelului mării zburând cu o viteză de 274 mph când a dispărut.

A fost lansată o operațiune frenetică de salvare, care a fost anulată câteva ore mai târziu din cauza vremii nefavorabile.

Garda Națională de Coastă și Serviciul de Supraveghere Aeriană și-au reluat căutările sâmbătă, când ar fi găsit părți ale avionului în mare, la 28 km de Limon.

Potrivit presei locale, a fost găsit și cadavrul unui copil.

Schaller a fondat lanțul de fitness McFit în 1996. Este cel mai mare din Germania, cu peste 200 de locații pe plan intern și locații suplimentare în Austria, Italia, Polonia și Spania și are 1,4 milioane de abonați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS