12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndonezia a interzis vânzarea siropurilor de tuse pentru copii

Indonezia a interzis vânzarea siropurilor de tuse pentru copii

Indonezia a interzis miercuri prescrierea și vânzarea siropurilor de tuse, după ce numărul copiilor care au murit din cauza insuficienţei renale acute în această țară a crescut la 133, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, care a atribuit această creştere substanţelor nocive conţinute în siropurile medicale, informează News.ro.

Autorităţile indoneziene au deschis o investigaţie şi au interzis vânzarea şi prescrierea de siropuri medicale miercuri, după creşterea cazurilor de insuficienţă renală acută.

„Am identificat 241 de cazuri de insuficienţă renală acută în 22 de provincii, cu 133 de decese”, a declarat ministrul Sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin, într-o conferinţă de presă.

Autorităţile sanitare au găsit urme de substanţe chimice nocive la copiii trataţi pentru insuficienţă renală acută.

Şapte copii din unsprezece aveau (următoarele) substanţe nocive: etilenglicol, dietilen glicol şi etilenglicol butileter”, a adăugat el. „S-a confirmat că (cazurile) au fost cauzate de (aceste) substanţe”, a spus el.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat la începutul lunii octombrie că a găsit „cantităţi inacceptabile” de dietilen glicol şi etilen glicol în patru siropuri de tuse indiene implicate în decesul a aproape 70 de copii din Gambia din cauza „insuficienţei renale acută”.

Autorităţile indoneziene au găsit urme de substanţe similare în 102 siropuri la casele copiilor bolnavi, a spus Budi.

Interzicerea reţetelor şi a vânzării de siropuri va fi extinsă la aceste 102 produse. Majoritatea cazurilor sunt copii sub cinci ani, potrivit ministerului.

Starea unor pacienţi s-a îmbunătăţit după administrarea unui antidot importat din Singapore, a spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS