4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAnchetă în Filipine după ce peste 400 de oameni au câştigat premiul cel mare la loterie

Anchetă în Filipine după ce peste 400 de oameni au câştigat premiul cel mare la loterie

Autoritățile din Filipine au deschis o anchetă după ce 433 de oameni au câștigat premiul cel mare la loterie, în valoare de patru milioane de dolari. Este cel mai mare număr de câștigători la o singură extragere, de la Grand Lotto, scrie BBC, citat de Digi24.

Combinația câștigătoare de la sfârșitul săptămânii trecute a fost formată dintr-o serie de numere, toate divizibile cu nouă.

Un lider al senatorilor filipinezi, Koko Pimentel, a cerut o anchetă privind rezultatele „suspecte”. „Jocuri loto sunt autorizate de Republica Filipine. Prin urmare, trebuie să menținem și să protejăm integritatea lor”, a declarat Pimentel.

Melquiades Robles, directorul general al Biroului filipinez de lozuri (PCSO), susține că nu au existat nereguli și a subliniat că oamenii din Filipine au tendința de a paria pe secvențe de numere.

Un rezultat rar „pentru orice loterie”

PCSO a distribuit imagini cu oameni care își ridică premiul la biroul din orașul Mandaluyong, aproape de capitala Manila. „Mulți și-au păstrat numerele. Este bine să fii loial soțiilor și soților, dar și numerelor tale”, a declarat Robles într-o conferință de presă.

„Am pariat pe modelul 9, modelul 8, modelul 7 și modelul 6 de mulți ani și sunt recunoscător că tocmai am câștigat”, a declarat un câștigător.

Terence Tao, un profesor de matematică de la Universitatea din California, a explicat pentru BBC că un astfel de rezultat este rar „pentru orice loterie”.

„Există sute de loterii în fiecare zi în întreaga lume și, din punct de vedere statistic, nu ar fi surprinzător ca la fiecare câteva decenii, una dintre aceste loterii să prezinte un model neobișnuit.

Este similar cu modul în care la orice mână de poker ar fi puțin probabil să se tragă o chintă de culoare, dar dacă ne uităm la sute de mii de mâini deodată, atunci devine de fapt destul de probabil să se tragă o chintă de culoare”, a explicat profesorul din California.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS