22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Gala #RepatriotInspira, cu participarea premierului României, Nicolae Ciucă

(VIDEO) Gala #RepatriotInspira, cu participarea premierului României, Nicolae Ciucă

Gala #RepatriotInspira se desfășoară astăzi, începând cu ora 19.00. Ea celebrează câțiva români remarcabili care s-au întors în țară, au întreprins acțiuni pentru românii de pretutindeni, printre care licitația pentru strângerea de fonduri destinate Diasporei.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1105508340346647

Gala este un event special anual de fund raising, la care vor participa peste 150 de oameni de afaceri, potrivit newsweek.ro.

Printre participanți: Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, Marius Bostan, Adrian Zuckerman, Dragoș Petrescu, Felix Tătaru, Gabriel Zbârcea, Mihai Ungurenuș, Liviu Drăgan, Iulian Nedea, Dana Gruia Duffault, Dan Pitic, Manuela Furdui, Sergiu Manofu, Nicuța Enache.

Invitat special va fi premierul Nicolae Ciucă. Deschiderea galei va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria. Evenimentul va fi moderat de Nicuța Enache și Dragoș Anastasiu.

Fondurile obținute vor fi folosite la extinderea continuă a proiectului „RePatriot”

Fondurile obținute vor fi folosite la extinderea continuă a proiectului „RePatriot”, care s-a transformat deja într-o mișcare care oferă cadru bun prin care liderii români de business de pretutindeni ajung să facă afaceri și să lucreze împreună pentru România.

Gala va conține o serie de momente speciale, o degustare de vinuri românești și muzică bună, interpretată de soprana pop-opera Iana Novac, „Vocea de aur de peste Prut”, „artista care a schimbat traiectoria showbizz-ului românesc”.

„Ne dorim să transmitem recunoașterea noastră românilor remarcabili de pretutindeni, cu spirit antreprenorial și care prin activitatea lor fac ca misiunea noastră să fie mai ușoară. Să conectăm românii de pretutindeni cu România, să putem fructifica împreună oportunitățile de afaceri de Acasă, să facem lucruri împreună care să dăinuie. Astfel, să realizăm că România este a noastră și a urmașilor noștri!”, precizează un comunicat RePatriot.

„România are nevoie de românii plecați“

„Am făcut peste 1 milion de mile cu avioanele pentru a ne întâlni cu români din toate colțurile lumii, să vedem cum trăiesc și mai ales ce ar trebui să facem să vină acasă. România are nevoie de românii plecați și cred că e cazul să facem un efort al întregii societăți să aducem cât mai mulți mai aproape de noi.

Toată societatea, Guvern, administrație locală, societatea civilă, Biserica și mass media. Diaspora este ancora noastră strategică să rămânem în ape bune”, a precizat Marius Bostan, om de afaceri, inițiator „RePatriot”.

Repatriot este un proiect privat finanțat de oameni de afaceri și susține conectarea românilor din afara granițelor cu țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS