6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de pompieri mobilizaţi la incendiul reizbucnit într-un parc natural portughez

Peste 1.000 de pompieri mobilizaţi la incendiul reizbucnit într-un parc natural portughez

Incendiul de pădure din Parcul Natural Serra da Estrela, declarat săptămâna trecută sub control în centrul Portugaliei, a reizbucnit, mobilizând peste o mie de pompieri marţi dimineaţă, potrivit Departamentului de Protecţie Civilă, relatează Agerpres.

După ce a fost declarat sub control în noaptea de vineri spre sâmbătă, incendiul „cu comportament violent” a reizbucnit luni după-amiază, înteţit de „un vânt puternic”, a declarat luni seara comandantul protecţiei civile, André Fernandes, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai multe sate au fost evacuate ca măsură preventivă, a mai spus el.

Incendiul din Parcul Natural Serra da Estrela, deja cel mai mare din această vară din Portugalia, a distrus circa 15.000 de hectare, potrivit ultimelor date încă provizorii ale autorităţilor portugheze.

Acest incendiu, care a izbucnit pe 6 august în vecinătatea Covilha (centru), a distrus zone de pădure unice ale acestui parc natural devenit în 2020 parte a reţelei globale a geoparcurilor UNESCO, în centrul lanţului muntos Serra da Estrela.

Portugalia, care se confruntă în acest an cu o secetă extrem de gravă, a cunoscut şi cea mai caldă lună iulie din aproape un secol, potrivit Institutului naţional de meteorologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS