21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA treia ediţie a programului Start-Up Nation se lansează azi

A treia ediţie a programului Start-Up Nation se lansează azi


Cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation va fi lansată astăzi pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro.

De la ora 10.00, aplicanții, cu profilul, userul și parola generate, vor completa, semna electronic, încărca și transmite formularul de înscriere.

„Antreprenorii, care doresc să îmbunătățească performanța economică a noilor afaceri pe care le administrează, au posibilitatea de a obține fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei. Înscrierile se vor putea efectua exclusiv online, până la începutul lunii septembrie. Pe această cale, le mulțumesc tuturor partenerilor implicați în implementarea acestei măsuri așteptate cu mult interes de sectorul IMM și, nu în ultimul rând, doresc să le urez mult succes aplicanților! La dispoziția dumnealor stă și un număr de call center, respectiv 0219059, la care pot apela pentru asistență”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Beneficiarii programului trebuie să țină cont de obligativitatea achiziționării a două plăcuțe informative. Acestea vor fi plasate astfel: una în interiorul spațiului de la locația de implementare a proiectului (indoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori (recepție, secretariat, loc de așteptare etc), iar cea de-a doua în exteriorul spațiului, în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru clienți, pe lângă spațiul unde se desfășoară activitatea (fațada stradală, intrare în clădire etc). Dimensiunea plăcuțelor informative va fi A3.

Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute

În cadrul programului, cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

  • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;
  • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România și 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Aplicanții nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului, se arată în comunicatul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS