21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea Europeană va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei 

Uniunea Europeană va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei 

Uniunea Europeană va înființa o platformă care va coordona reconstrucția Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat luni Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, relatează Reuters.

Platforma va fi folosită pentru a identifica nevoile de investiții, pentru a coordona acțiunile și pentru a canaliza resursele, a declarat von der Leyen.

„De la începutul războiului, Uniunea Europeană a mobilizat în jur de 6,2 miliarde de euro în sprijin financiar”, a spus von der Leyen. „Și… vor veni mai multe. Ne vom angaja substanțial în reconstrucția pe termen mediu și lung”, conform hotnews.ro.

Platforma va reuni țări, instituții, sectorul privat și societatea civilă

Platforma va reuni țări, instituții, sectorul privat și societatea civilă. Aceasta va include, de asemenea, organizații internaționale precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

Banca Europeană de Investiții propune o structură de finanțare utilizată anterior în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei cu investiții de până la 100 de miliarde de euro (104,3 miliarde de dolari), a informat luni Reuters.

Ucraina are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru un plan de redresare

Ucraina are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru un plan de redresare în urma invaziei Rusiei, a declarat luni premierul ucrainean Denis Șmihal, informează Reuters.

Prim-ministrul Ucrainei a mai spus în cadrul Conferinței de redresare a Ucrainei, găzduită de Elveția, în Lugano, că în urma invaziei Rusiei s-au înregistrat pagube directe de peste 100 de miliarde de dolari la nivelul infrastructurii.

Pierderile directe de infrastructură ale Ucrainei se ridică la peste 100 de miliarde de dolari

„Astăzi, pierderile directe de infrastructură ale Ucrainei se ridică la peste 100 de miliarde de dolari”, a spus el. „Cine va plăti pentru planul de reînnoire, care este deja evaluat la 750 de miliarde de dolari?”

El a adăugat că guvernul ucrainean crede că o sursă cheie de finanțare pentru planul de redresare ar trebui să fie bunurile confiscate de la oligarhii ruși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS