12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană: Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licenţă şi de garanţii pentru clienţi

Comisia Europeană: Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licenţă şi de garanţii pentru clienţi

Companiile din sectorul de criptomonede vor avea nevoie de o licenţă şi de garanţii pentru clienţi pentru a emite şi a vinde monede digitale în UE, în conformitate cu noile reguli inovatoare convenite de bloc pentru a îmblânzi o piaţă volatilă, de ”Vest Sălbatic”, transmite Reuters, citat de news.ro.

La nivel global, criptoactivele sunt în mare parte nereglementate. Operatorii naţionali din UE sunt nevoiţi doar să efectueze controale pentru combaterea spălării banilor.

Reprezentanţii Parlamentului European şi ai statelor UE au încheiat joi seara un acord cu privire la legea pieţelor criptoactivelor (MiCA).

„Astăzi punem ordine în Vestul Sălbatic al criptoactivelor şi stabilim reguli clare pentru o piaţă armonizată“, a declarat Stefan Berger, un parlamentar german de centru-dreapta care a condus negocierile în numele parlamentului.

„Scăderea recentă a valorii monedelor digitale ne arată cât de riscante şi speculative sunt acestea“

Acesta a mai spus că ”scăderea recentă a valorii monedelor digitale ne arată cât de riscante şi speculative sunt acestea şi că este fundamental să acţionăm”.

Pieţele cripto au scăzut puternic în acest an. Cauza a fost presiunea prăbuşirii monedei stabile terraUSD. O altă cauză a fost blocarea retragerilor şi transferurilor de către cel mai mare creditor cripto din SUA, Celsius Network.

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă, a scăzut cu aproximativ 70% de la recordul său din noiembrie, de 69.000 de dolari. Acesta a tras în jos întreaga piaţă.

Noua lege confirmă rolul UE în stabilirea standardelor pentru problemele digitale, au spus statele UE.

Citește și: Valul de căldură se menține astăzi și mâine în mai multe zone din țară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS