3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateȘeful NATO îi cere lui Putin să înceteze imediat războiul

Șeful NATO îi cere lui Putin să înceteze imediat războiul

Secretarul general al NATO Stoltenberg îi cere lui Vladimir Putin, într-un mesaj transmis cu ocazia „Zilei Victoriei” din 9 mai, să pună imediat capăt războiului din Ucraina, scrie BBC, care citează cotidianul german Die Welt.

„Fac apel din nou la președintele Putin, pe 9 mai, să pună capăt imediat războiului, să își retragă trupele din Ucraina și să înceapă negocierile de pace. Suntem ferm de partea Ucrainei și vom continua să ajutăm țara să-și afirme dreptul la autoapărare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a subliniat că în trecut, Moscova a folosit constant ziua de 9 mai pentru a „răspândi neadevăruri despre Occident și pentru a critica NATO”. 

Mă aştept ca pe 9 mai, în acest an, Putin să răspândească din nou minciuni despre NATO şi Occident“

„Mă aştept ca pe 9 mai, în acest an, Putin să răspândească din nou minciuni despre NATO şi Occident în ansamblu”, a afirmat șeful NATO.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO nu a vrut să facă speculeze „dacă vor exista noi anunţuri de la Moscova luni”. 

Stoltenberg a respins acuzațiile Moscovei conform cărora alianța occidentală se comportă „agresiv” și a insistat că este o alianță defensivă construită pentru a asigura pacea și pentru a susține valorile libertății și democrației.

„NATO este o alianță defensivă, iar criza actuală arată că este vital ca Europa și America de Nord“

„Timp de mai bine de șapte decenii am reușit să prevenim războiul pentru aliații noștri. NATO este o alianță defensivă, iar criza actuală arată că este vital ca Europa și America de Nord să stea împreună în NATO pentru a asigura pacea și pentru a susține valorile libertății și democrației.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS