11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 oameni au murit electrocutați la o precesiune religioasă din India

11 oameni au murit electrocutați la o precesiune religioasă din India

Cel puțin 11 oameni au murit electrocutați și alți 15 au fost răniți în timpul unui festival religios organizat de un templu din Tamil Nadu (sudul Indiei), informează Digi24.

Accidentul s-a produs când carul festiv al templului a intrat în contact cu un cablu electric, a anunțat poliția. Doi copii se află printre victime, iar bilanțul ar putea crește pentru că oficialii au spus că unii răniți sunt în stare critică. Poliția a deschis o anchetă.

Bhanupriya, un oficial al pompierilor și serviciilor de salvare, a declarat pentru BBC Tamil că generatorul care alimenta carul festiv a rămas blocat de o bordură și, în timp ce era repus pe traseu, un fir de înaltă tensiune a atins vârful carului.

Martorii oculari spun că bilanțul victimelor putea fi mult mai mare dacă nu era o băltoacă de apă pe șosea – în jur de 50 de credincioși care mergeau pe lângă car s-au îndepăratat ca să o ocolească cu doar câteva secunde înainte de producerea șocului electric.

Oficialii poliției au declarat pentru canalul de știri NDTV că linia de înaltă tensiune de pe traseul procesiunii era în mod normal oprită, însă de această dată ea a rămas activă deoarece carul festiv nu era suficient de înalt ca să atingă cablurile.

„Se pare că decorațiunile au crescut în înălțime și au atins linia de înaltă tensiune”, a anunțat postul NDTV citând poliția indiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS