10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme rece și ploi în multe zone din țară, până la sfârşitul săptămânii

Vreme rece și ploi în multe zone din țară, până la sfârşitul săptămânii

Vremea se răceşte în următoarele zile, în mare parte din ţară, şi devine instabilă. Meteorologii anunţă că vom avea parte de ploi, vijelii şi grindină.

Prognoza meteo pentru miercuri, 27 aprilie 2022

Vremea va fi în general instabilã. Pe arii extinse şi îndeosebi dupã-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã.

În Dobrogea şi estul Munteniei, astfel de manifestãri se vor semnala pe suprafeţe restrânse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Trecãtor, pe crestele montane vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 5 şi 13 grade. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã.

Presiunea atmosferică va creşte uşor în vestul ţãrii.

Prognoza meteo pentru joi, 28 aprilie 2022

Vremea se va rãci, astfel cã în vest, centru şi nord maximele termice vor fi mult mai scãzute decât cele normale în ultima decadã a lunii aprilie, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul acestora.

Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de nord a teritoriului şi va prezenta înnorãri temporare în cea de sud. Va ploua pe arii extinse, exceptând Oltenia şi Dobrogea, unde ploile se vor semnala pe suprafeţe mai restrânse. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoţite de descãrcãri electrice.

Local, în jumãtatea esticã a ţãrii, cantitãţile de apã vor fi însemnate şi se vor acumula peste 25…40 l/mp. În Carpaţii Orientali la altitudini mai mari de 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1700 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-vest, est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 3 şi 11 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.

Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru vineri, 29 aprilie 2022

Vremea va fi rãcoroasã în toatã ţara, iar în nord-estul şi nordul ţãrii şi la munte chiar rece pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse în general slabe local în Oltenia, vestul Munteniei şi Moldova şi izolat în celelalte regiuni.

La munte, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi pe alocuri în estul şi în sud-estul teritoriului (în general cu viteze de pânã la 40…45 km/h), iar în zona Carpaţilor Orientali şi a Subcarpaţilor de Curburã cu rafale de 50…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã în jurul a -2 grade în cele din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceaţã şi, cu precãdere în zonele depresionare, se va produce brumã.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 30 aprilie 2022

Deşi valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, vremea se va menţine rãcoroasã în majoritatea regiunilor.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar numai pe arii restrânse la munte şi în sud-vestul ţãrii vor fi ploi slabe, de scurtã duratã.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri în prima parte a zilei, în sud-est, inclusiv pe litoral, apoi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9…10 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Vor fi condiţii de ceaţã.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS