17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru morți și peste 20 de răniți după explozia la o mină din Polonia

Patru morți și peste 20 de răniți după explozia la o mină din Polonia

Patru persoane au murit și șapte au fost date dispărute marți seară, într-o mină de cărbuni din sudul Poloniei, în ceea ce proprietarul minei a descris ca fiind o posibilă scurgere de gaz metan, scrie Digi24.

Proprietarul companiei miniere JSW a spus că explozia de la mina de cărbuni Pniowek din Pawlowice a avut loc la scurt timp după miezul nopții, la o adâncime de 1.000 de metri. În zonă se aflau în acel moment 42 de mineri, dintre care 21 au fost transportați la spital.

„O veste foarte tristă”, a scris viceprim-ministrul Jacek Sasin pe Twitter.

„Patru mineri au murit în urma unei explozii în mina Pniowek. Căutarea altor șapte este în desfășurare… Mă alătur în rugăciune familiilor minerilor și celor dragi lor”.

Majoritatea răniților au suferit arsuri, au declarat medicii pentru reporteri. 13 echipe au fost implicate în operațiunea de salvare, dar eforturile au fost suspendate temporar.

„Operațiunea de salvare a fost suspendată temporar până când bariera de praf, care protejează baza de salvare împotriva exploziei provocate de gazul metan, este refăcută”, a spus compania într-un comunicat.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că „gândurile și rugăciunile” sale sunt alături de familiile minerilor și că va vizita zona în curând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS