11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceristul Cristian Burci, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal

Afaceristul Cristian Burci, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal

Omul de afaceri Cristian Burci a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul Romvag Caracal, pentru un prejudiciu de aproape 33 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de G4Media.

Trimiterea în judecată vine după o anchetă de şase ani.

Burci și alte şase persoane, printre care un cetățean german, sunt acuzate de devalizarea producătorului de vagoane Romvag Caracal.

Acuzațiile DIICOT sunt constituirea unui grup infracțional organizat, gestiune frauduloasă, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor.

Cristian Burci, trimis în judecată într-un alt dosar penal

Burci (57 de ani) este plecat din țară, iar recent s-a căsătorit la Abu Dhabi cu Elena Voinea (33 de ani), o fostă iubită a lui Radu Mazăre.

Nașul cuplului a fost Dumitru Nicolae, zis Niro, condamnat la pușcărie pentru trafic de influență într-unul din dosarele Microsoft, alături de Dorin Cocoș.

Burci a negat faptul că plecarea sa din România ar avea vreo legătură cu dosarul Romvag.

Anul trecut, Cristian Burci a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal, instrumentat de DNA.

Omul de afaceri este acuzat de cumpărare de influență în legătură cu vizita din 2017 a lui Liviu Dragnea, pe atunci președinte PSD, la inaugurarea mandatului președintelui SUA, Donald Trump. În acest dosar au fost deferiți instanței Liviu Dragnea, precum și fiul lui Burci, Carlo Roberto.

Cristian Burci a fost patronul Prima TV și a investit în cotidianul Adevărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS