21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului a explicat noua prevedere legislativă, care va interzice montarea de centrale de apartament

Ministrul Mediului a explicat noua prevedere legislativă, care va interzice montarea de centrale de apartament

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat că noua prevedere legislativă, care va interzice montarea individuală de centrale de apartament, va intra în vigoare ”în două-trei luni”, dar vizați de această măsură vor fi cei care vor construi blocuri de acum încolo.

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată. Aștept o discuție în cadrul coaliției. Sunt deja foarte multe orașe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local (…). Sunt noi dezvoltări rezidențiale care se racordează la rețeaua comună a orașului de termoficare.

„Ne vom referi strict la proiectele noi“

Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcții cu mai mult de 6 unități locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi. Cele care sunt în fază de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidența legii, dar pentru cele noi, a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ, propunem să existe această interdicție”, spune a spus Tanczos Barna, pentru Profit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS