16.8 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateTeodosie a ieșit din carantina care i-a adus trei amenzi: „S-a sfârșit exilul”

Teodosie a ieșit din carantina care i-a adus trei amenzi: „S-a sfârșit exilul”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat la ieşirea din carantină, că pentru el uşile bisericii au fost închise câteva zile, după legile pământeşti, „nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice”, transmite News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, sâmbătă seara, Acatistele Învierii Domnului, al Sfinţilor Trei Ierarhi şi al Sfântului Ignatie Teoforul, într-o cameră din Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde era carantinat. La miezul nopţii, când i-a expirat perioada de carantină, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj credincioşilor.

„Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte bisericii, cum vor fi astăzi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

A fost amendat de trei pentru că nu a respectat decizia de carantinare

El a mai declarat că s-a supus unor legi vremelnice care nu pot fi perfecte pentru a da pildă credincioşilor.

„Iată acatistul Învierii Domnului îl vom săvârşi în Sfânta Catedrală, mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice care niciodată nu pot fi perfecte pentru că numai Dumnezeu este perfect şi legea Lui este a adevărului, iată vin acum spre Sfânta Catedrală.

Vă mulţumesc că v-aţi rugat, v-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. Vă mulţumesc şi sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

Pentru că nu a respectat decizia de carantinare, luni, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat de trei ori într-o zi, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat luni seara că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze în sediul Palatului Arhiepiescopal. ÎPS Teodosie a atacat în instanţă decizia de carantină, cererea sa fiind respinsă de către două instanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS