30.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateHong Kongul interzice intrarea pasagerilor din opt ţări

Hong Kongul interzice intrarea pasagerilor din opt ţări

Autorităţile din Hong Kong au interzis miercuri intrarea pe calea aerului a pasagerilor din opt ţări şi au luat alte măsuri pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Conform anunţului făcut în faţa presei de guvernatoarea fostei colonii britanice, Carrie Lam, statele vizate sunt Australia, Canada, Filipinele, Franţa, India, Pakistanul, Regatul Unit şi SUA. „Cursele de pasageri provenite din aceste ţări nu vor fi autorizate să aterizeze în Hong Kong, iar persoanele care au petrecut un timp în aceste ţări nu vor mai autorizate să se îmbarce în curse către Hong Kong, inclusiv cu escală”, a precizat Carrie Lam.

Printre celelalte măsuri anunţate se numără interzicerea evenimentelor publice de mare amploare şi închiderea a 15 tipuri de unităţi economice, cum ar fi barurile, localurile de noapte, sălile de sport şi saloanele de înfrumuseţare. Mesele la restaurant vor fi permise numai până la ora 18.00.

Hong Kongul aplică o strategie „zero COVID”

Spre deosebire de China continentală, Hong Kongul aplică o strategie „zero COVID”, care constă într-o perioadă îndelungată de carantină pentru orice persoană sosită pe teritoriul revenit sub autoritatea Beijingului în 1997 şi în măsuri stricte de izolare a bolnavilor şi a celor care au intrat în contact cu aceştia.

Rezultatul a fost înregistrarea a numai circa 12.000 de cazuri şi 213 decese, la o populaţie de 7,5 milioane, de la începutul pandemiei, cu preţul izolării internaţionale a unuia din cele mai mari centre financiare ale lumii.

Până acum, în Hong Kong s-au raportat doar 114 cazuri de infectare cu Omicron

Până acum, în Hong Kong s-au raportat doar 114 cazuri de infectare cu coronavirusul Omicron, majoritatea în rândul pasagerilor testaţi la sosire sau în timpul carantinei, scrie Agerpres.

Autorităţile s-au mobilizat după apariţia unui focar local de contaminare cu Omicron într-un restaurant, acum câteva zile, declanşând o campanie de testare de mare amploare şi o urmărire nelimitată a contactelor.

Responsabilii din domeniul sănătăţii se tem că noua variantă de coronavirus se propagă în prezent nedetectată

Potrivit guvernatoarei Lam, responsabilii din domeniul sănătăţii se tem că noua variantă de coronavirus se propagă în prezent nedetectată. „Ne găsim în faţa unor cazuri pentru care au fost identificate sursele, dar nu şi schema de transmitere”, a explicat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alertă privind oferte false de vacanțe. Site-uri turistice oficiale...

Cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie...

ȘTIRI GdS