17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Roman nu a urmat cursurile şi nu şi-a luat licenţa la Universitatea "Babeș Bolyai"

Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu şi-a luat licenţa la Universitatea „Babeș Bolyai”

Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” susține că Florin Roman nu a urmat niciodată cursurile aici și nici nu este licențiat în cadrul acestei instituții, a informat Libertatea. Declaraţia vine în contextul în care CV-ul ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării este acuzat de plagiat, iar Cv-ul său a fost luat la purecat, scrie Antena3

Florin Roman a trecut în CV că este licențiat de două ori în Economie, la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj și Universitatea Athenaeum din București.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Florian Roman ar fi studiat la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca între 1992  și 1996.

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la „Babeș-Bolyai”. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia.

Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai”.

Universitatea Athenaeum confirmă

Facultatea cel mai recent absolvită, Athenaeum, a confirmat că Roman a urmat cursurile, dar cu un an devansat față de ceea ce ministrul scrie în CV.  Roman a declarat ”2008-2011”, Athenaeum spune că ”Domnul Roman I. Florin Claudiu a urmat cursurile în perioada 2007-2010”. În iulie 2010 și-a luat licența și a primit diploma de absolvire.

Florin Roman şi-ar putea pierde funcția

Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost acuzat de plagiat.

Potrivit unor surse Antena 3, premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut ministrului să vină cât mai repede cu explicații cu privire la acuzațiile de plagiat pe tema lucrării sale de masterat.

Florin Roman susține însă că acuzațiile sunt nefondate și că are lucruri mai importante de rezolvat decât să le răspundă celor care îi caută nod în papură. 

”Plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată.

Într-o lucrare de disertație de acum zece ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul disertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspund la acuzații nefondate”, a scris ministrul pe Facebook. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS