9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEO BioNTech: Ar trebui să fim capabili să adaptăm rapid vaccinul la varianta Omicron

CEO BioNTech: Ar trebui să fim capabili să adaptăm rapid vaccinul la varianta Omicron

BioNTech ar trebui să fie capabil să-și adapteze vaccinul împotriva coronavirusului relativ rapid ca răspuns la varianta Omicron, iar următoarele câteva săptămâni vor arăta cât de urgent este nevoie de o actualizare, a declarat CEO-ul laboratorului, Ugur Sahin, la conferința Reuters Next.

Sahin a spus că oamenii ar trebui să continue să se vaccineze cu formula deja existentă, dezvoltată cu Pfizer, deoarece foarte probabil continuă să protejeze împotriva formelor severe de boală.

„Cred că, în principiu, la un anumit moment, vom avea nevoie de un nou vaccin împotriva acestei noi variante. Întrebarea este cât de urgent trebuie să fie disponibil”, a spus Sahin.

O reproiectare este deja în curs

El a reiterat că o relansare a produsului ar putea fi realizată în aproximativ 100 de zile și a spus că o reproiectare este deja în curs. Dar orice confirmare a protecției vaccinului existent împotriva bolilor severe le-ar putea oferi dezvoltatorilor timp pentru o abordare mai amănunțită.

Dacă a treia injecție de rapel încă previne boala la o rată de 85-90% „am avea mai mult timp să adaptăm un vaccin”, a spus el.

BioNTech și Pfizer din Germania au produs împreună unul dintre primele vaccinuri împotriva COVID-19

BioNTech și Pfizer din Germania au produs împreună unul dintre primele vaccinuri împotriva COVID-19, cu peste 2 miliarde de doze deja administrate pentru a proteja oamenii din întreaga lume.

Există îngrijorări că vaccinurile actuale ar putea să nu funcționeze la fel de eficient împotriva variantei Omicron care a apărut luna trecută.

Sahin și-a reafirmat punctul de vedere că noua variantă ar putea infecta persoanele vaccinate, dar ar putea preveni nevoia de îngrijire spitalicească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS