0.3 C
Craiova
marți, 18 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 145 de tone de cocaină și 66 tone de marijuana, capturate într-o operațiune

Aproximativ 145 de tone de cocaină și 66 tone de marijuana, capturate într-o operațiune

Autorităţile militare şi de poliţie din peste 40 de ţări din Europa şi America au confiscat 145,3 tone de cocaină. Acțiunea a avut loc în a opta fază a Operaţiunii Orion. Este vorba despre o operaţiune navală multinaţională împotriva traficului de droguri. Anunțul a fost făcut luni de marina din Columbia, transmite Reuters, citat de news.ro.

Cifra reprezintă cea mai mare cantitate de cocaină capturată până acum în cadrul operaţiunii.

Aproximativ 575 de persoane de diferite naţionalităţi au fost capturate în timpul campaniei. Aceasta s-a desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie, a spus marina Columbiei. Autoritățile au mai menționat că 49 de nave au fost imobilizate, precum şi şase submarine şi trei avioane.

Operaţiunea a confiscat şi 66 de tone de marijuana.

De când Operaţiunea Orion a fost lansată în 2018, eforturile combinate ale participanţilor au dus la confiscarea a peste 545 de tone de cocaină şi 224 de tone de marijuana, potrivit marinei Columbiei.

Câte tone de cocaine produce Columbia

În pofida deceniilor de luptă împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne un producător mondial important de cocaină.Țara se confruntă cu presiuni constante din partea Statelor Unite pentru a reduce recoltele de coca, ingredientul principal al drogului, precum şi producţia de cocaină.

Anul trecut, capacitatea de producţie de cocaină a Columbiei a crescut cu 7,9%, până la 1.010 tone, potrivit Biroului pentru Politica Naţională de Control al Drogurilor al Casei Albe din SUA.

În afară de ELN, foşti membri ai gherilelor demobilizate FARC care resping un acord de pace din 2016 sunt implicaţi în traficul de droguri, precum şi bande criminale. La a opta fază a Operaţiunii Orion au participat, printre altele, Argentina, Belize, Franţa şi Surinam.

Citește și: Dacia deschide comenzile pentru Jogger, noul său model de familie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Papură revine în prim plan la „U” Craiova! L-a...

Numirea lui Marian Copilu în funcția de președinte executiv...

ȘTIRI GdS