20.9 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO adolescentă infectată cu COVID a murit după ce a născut

O adolescentă infectată cu COVID a murit după ce a născut

Printre victimele de săptămâna aceasta ale Covidului se află și o adolescentă de 15 ani, din Târgu Mureș. Era nevaccinată și nu avea alte probleme de sănătate. Născuse în urmă cu aproape o lună, însă cu plămânii foarte afectați de infecție, nu a mai putut fi salvată. A murit într-o secție de terapie intensivă. Medicii avertizează că boala poate fi mult mai gravă la femeile însărcinate și le recomandă să se vaccineze, informează TVR.

Fata de 15 ani a fost testată pentru COVID la începutul lunii, când a mers la spital ca să nască. Rezultatul a fost pozitiv. Medicii au decis să îi facă cezariană, iar operația a decurs bine.

După naștere, fata a fost mutată de la maternitate în secția COVID a Spitalului Județean Mureș. Tușea și avea probleme de respirație.

Când au constatat că plămânii îi sunt afectați mai mult de 55%, medicii i-au căutat un loc la ATI. I-au găsit la secția pentru adulți, nu pentru copii. Pe 10 noiembrie a fost identificat la Sibiu un loc liber la secția pentru copii. A fost imediat transferată acolo. Două săptămâni a stat la terapie intensivă.

Adolescenta a decedat pe 24 noiembrie.

Medicii avertizează că femeile însărcinate sunt mult mai expuse riscului să se îmbolnăvească de COVID și insistă asupra vaccinării.

Sarcina implică diverse modificări în corp, iar virusul poate fi mai agresiv. Studiile arată că, dacă infecţia apare în trimestrul al doilea sau al treilea, simptomele pot fi şi mai severe.

Aproximativ 40% dintre proaspetele mămici spun că nu au fost la niciun consult pe timpul sarcinii.

Gravidele nevaccinate care fac COVID prezintă un risc mult mai mare să dezvolte o formă gravă, să ajungă în terapie intensivă şi chiar să decedeze. Multe femei infectate cu SARS-CoV-2 au fost internate în maternități, cu probleme de dezvoltare a fătului cauzate de virus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS