6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrsula von der Leyen: UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru Africa de Sud din cauza variantei B.1.1.529

Ursula von der Leyen: UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru Africa de Sud din cauza variantei B.1.1.529

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, conform Digi24.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. 

Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.

Germania impune vineri restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a anunțat deja că zborurile către Londra vor fi temporar interzise din șase state din Africa.

Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS