6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua tulpină sud-africană de Covid a ajuns în Europa!

Noua tulpină sud-africană de Covid a ajuns în Europa!

Autoritățile belgiene au depistat vineri primul caz de infectare cu noua tulpină sud-africană B.1.1.529, potrivit unui anunț al ministrului Sănătății, Frank Vandenbroucke, citat de publicațiile Le Soir și 7sur7. E vorba despre o persoană testată pe 22 noiembrie, la întoarcerea din străinătate, informează G4Media.

Tot vineri, Comisia Europeană a propus suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, potrivit unui anunț al președintei Ursula von der Leyen.

Europa a început să se închidă progresiv în fața călătorilor veniți din Africa australă. Franța a suspendat de urgență sosirile din 7 țări, între care și Africa de Sud din cauza descoperirii „unei noi variante a coronavirusului deosebit de îngrijorătoare”, a anunțat Guvernul francez.

Și Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea noii variante SARS-CoV-2 – B.1.1.529, potrivit unui anunț al a anunţat vineri ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah. Italia a anunţat o măsură similară, vizând sosiri din Africa australă, o decizie pe care vrea să o generalizeze Comisia Europeană, relatează AFP.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă. Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri într-o intervenție telefonică la Antena 3, că noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud se răspândește mai rapid decât Delta, iar cazurile confirmate sunt mai ales în școli și la tineri. Gheorghiță a subliniat că în România trebuie accelerată campania de vaccinare și crescută capacitatea de secvențiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS