7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajat de la DSP Suceava, mort de COVID după ce s-ar fi vaccinat "la chiuvetă"

Angajat de la DSP Suceava, mort de COVID după ce s-ar fi vaccinat „la chiuvetă”

O nouă anchetă de vaccinare fictivă la Suceava, după ce un angajat al DSP a murit de COVID după ce s-ar fi imunizat „la chiuvetă”. Bărbatul a ajuns la terapie intensivă în stare gravă, deşi, conform declaraţiilor lui, ar fi fost imunizat cu ambele doze, în vară, informează Digi24.

A ajuns la spital pe 2 noiembrie, după o săptămână în care s-a tratat acasă. Bărbatul, de 58 de ani, a făcut mai multe complicaţii, respectiv tromboze, care, de obicei, apar la pacienţii nevaccinaţi. Asta i-a făcut pe medici să suspecteze că, de fapt, nu era imunizat. După aproape două săptămâni de spitalizare, bărbatul a murit la secția de terapie intensivă. Aşa că a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică, acolo unde acesta lucra ca referent.

O anchetă internă a fost deschisă de către DSP Suceava.

Bărbatul nu avea comorbidități, motiv pentru care decesul a stârnit suspiciuni în rândul colegilor de la Direcția de Sănătate Publică. Verificările interne au scos la iveală faptul că o colegă l-a ajutat să obțină certificatul de vaccinare, care indica faptul că s-ar fi imunizat cu două doze, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Gabi Băncilă, purtător de cuvânt la DSP Suceava: „Persoana a recunoscut că a introdus datele fără să facă vreo afirmație la efectuarea vaccinului sau nu. DSP a sesizat inspectoratul județean de poliție, după ce a informat Ministerul Sănătății”.

Atât bărbatul decedat cât și colega, care ar fi obținut atât pentru el cât și pentru ea certificate de vaccinare fără să-și fi administrat vaccinul, aveau că responsabilitatea introducerea datelor în sistemul național cu privire la imunizarea populației. Angajata DSP este acum cercetată penal.

Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava: „S-a primit în cursul zilei de ieri o sesizare din partea DSP-ului cu privire la o suspiciune de falsificare a unor certificate de vaccinare. Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual”.

Autoritățile spun că verifică dacă mai sunt și alte astfel de cazuri.

Județul Suceava este pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește imunizarea populației împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS