15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai populare modele de plită inducție ale acestui an

Cele mai populare modele de plită inducție ale acestui an

Plita cu inducție este un electrocasnic apărut de curând pe piață, undeva la începutul secolului 20. A câștigat repede teren și producătorii se întrec în a optimiza produsele și a aduce în atenția clienților modele din ce în ce mai performante și mai fiabile.

Funcționarea acestui tip de plită se realizează prin transmiterea undelor electromagnetice asupra vasului ce are în componență material feros,  care se încălzește rapid și conduce la prepararea ușoară a mâncărurilor. Este cea mai puternică modalitate de încălzire, fiind de asemenea instantă.

Principalele avantaje ale plitei cu inducție:

  • Siguranță în utilizare, deoarece nu se încălzește, nu există risc de gaze toxice, nu există risc de foc.
  • Eficiență maximă, ce se bazează pe transferul de căldură care se face în mod direct de la sursa electromagnetică la materialul feros al vasului, astfel că plita inducție are pierderi mult mai mici decât cele pe gaz sau electrice, folosind peste 84% din energie pentru a găti.
  • Întreținere ușoară. Curățarea plitei este mult simplificată de suprafața netedă, fără accesorii dificil de curățat cum sunt la cele cu flacără.
  • Instalare simplă, deoarece sunt ușoare și subțiri și pot fi poziționate în locul dorit chiar de către client.

Printre cele mai populare modelele de plita inductie cu 4 arzătoare în anul 2021:

Plită incorporabilă STARCREST SIH

Plită incorporabilă STARCREST SIH-GT6141, o plită inducție cu 4 arzătoare, de dimensiuni 59/52/6 cm și 8 kg, realizată din sticlă neagră. Este dotată cu Touch Control, poziționat în partea superioară, ce îți ușurează utilizarea și îi conferă un aspect elegant. Are o putere de  7,2 kW distribuită la cele 4 arzătoare astfel: 2,3 kW arzătorul mare, 1,2 kW arzătorul mic și 1,8 kW cele normale. Funcția Heat Booster îți permite gătirea rapidă, scurtând timpul de preparare al mâncărurilor, iar funcția ChildLock permite blocarea panoului de control, în așa fel încât să nu poată fi acționat accidental. Mai este prevăzută și cu timer, sistem de control al temperaturii, oprire automată, indicator de căldură reziduală și sistem de detectare automată a vasului de gătit și e de menționat că are un preț accessibil.

Plită incorporabilă Electrolux

Plită incorporabilă Electrolux LIR60430 este o plită inducție cu 4 zone de gătit, cu dimensiuni de 60/49/4,4 cm și greutate de 1,82 kg, din sticlă neagră.  Are putere de 7,3 kW, distribuită în cele patru arzătoare de 2,3kW – cel mare, 2 medii de 1,8 kw și 1kW – cel mic. Comenzile sunt tactile și beneficiezi de funcția PowerBooster, ce scurtează timpul de gătire. Cronometrul te ajută să monitorizezi prepararea mâncărurilor și te anunță când sunt gata. Curățarea se face foarte ușor, chiar și pe parcursul gătirii, deoarece suprafața plitei rămâne rece.

Plita incorporabila Bosch

Plita incorporabila Bosch PVS611FB5E poate fi una dintre opțiunile de plită inducție cu 4 zone de gătit ce îți oferă calitate extra. Are dimensiunile 59,5/52,2/5,1 cm și o greutate de 12,17 kg, fabricată din vitroceramică de culoare neagră. Este ușor de întreținut, dotată cu Touch Control și zone de gătit cu putere de 2,2/1,8/1,4 kW, ce pot fi controlate cu  cele 17 trepte de putere.

Dispune de funcție PowerBoost pentru toate zonele de gătit, care crește cu 50% eficiența de gătire, de funcția MoveMode, care crește sau scade treapta de putere doar prin mutarea vasului față-spate, funcția QuickStart, ce detectează și activează automat zonele de gătit pe care se află vase așezate anterior pornirii și funcția ReStart, care păstrează setările și le reia, după oprirea accidentală ce durează mai puțin de 4 secunde. Are timer cu deconetare pe fiecare zonă de gătit și semnal sonor la finalizarea perioadei setate.

Funcția CombiZone extinde zona de gătire pentru a încălzi vase de dimensiuni mai mari. Este prevăzută cu indicator de căldură reziduală cu 2 trepte și funcție PowerManagement prin care poți limita puterea maximă, sistem de protecție împotriva accesului copiilor, funcție de pauză pentru panoul de control (pentru curățare timp de 30 de secunde), deconectare automată de siguranță și afișare consum de energie la finalizarea procesului de gătire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS