17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateExplicațiile lui Valeriu Gheorghiţă în legătură cu tulpina românească a SARS-CoV-2

Explicațiile lui Valeriu Gheorghiţă în legătură cu tulpina românească a SARS-CoV-2

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, explică de ce nu este exclusă apariția unei tulpini românești a SARS-CoV-2.

Medicul a explicat dacă există pericolul să apară o nouă tulpină în România.

„S-a discutat foarte mult despre acest lucru. Sigur că din punct de vedere teoretic, atâta timp cât ai un număr foarte mare de infecții în general în rândul persoanelor nevaccinate, există această șansă virusului să se multiplice practic necontrolat.

Pot să apară erori de copiere, practic să se acumuleze aceste mutații care în final evident că pot să genereze o nouă variantă virală, adaptată, pentru că tot acest proces de acumulare de mutații reprezintă, de fapt, evoluția naturală a virusului în populație.

Când virusul se multiplică nestingherit, nimic nu îl oprește, se răspândește de la o persoană la alta pentru că majoritatea variantelor virale au fost generate în țările cu rată foarte mică de acoperire vaccinală”, a răspuns coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că, după părerea sa, această supoziție este mai degrabă teoretică decât practică.

„Dar nu este exclus ca la nivel global să se întâmple acest lucru, pentru că, din păcate, chiar dacă avem aproximativ 50% din populația globului care a primit cel puțin o doză de vaccin, țările în curs de dezvoltare au în continuare o rată de acoperire vaccinală undeva de 5 – 6%, adică foarte puțin”, a adăugat medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS