8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate10 cadre medicale de la ATI Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, testate pozitiv

10 cadre medicale de la ATI Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, testate pozitiv

Patru noi focare de COVID-19 au fost depistate în unitățile medicale din Iaşi, unde mai mulţi angajaţi si pacienţi au fost testaţi pozitiv, informează Ziarul de Iași.

Cel mai mare focar a fost depistat în cadrul secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon”, unde 10 cadre medicale au fost testate pozitiv.

Conform sursei citate, toți angajații infectați cu COVID-19 au fost izolaţi la domiciliu, iar spaţiile au fost dezinfectate.

“Un al doilea focar a fost găsit la Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Grajduri, mai exact la Pavilion 2 Femei, unde 9 persoane (4 cadre medicale şi 5 pacienţi) au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar pacientele izolate în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor. Şi la Institutul de Boli Cardiovasculare, şase cadre medicale au fost testate pozitiv, şi ulterior izolate. S-a efectuat curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor secţiei. La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău, 3 salariaţi au infecţia cu SARS-CoV-2. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar beneficiarii, izolaţi în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS