12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncidența cazurilor de Covid în București, în scădere

Incidența cazurilor de Covid în București, în scădere

Incidența cazurilor de Covid în Capitală a ajuns luni la 16,24 la mie, în scădere pentru a treia zi consecutiv.

Incidența Covid în Capitală este luni de 16,24 la mie. Duminică, incidența a fost de 16,38, sâmbătă de 16,53, iar vineri de 16,54 la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Obligativitatea prezentării certificatului verde se extinde pentru o serie de activități

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 0:00. Astfel, obligativitatea prezentării certificatului verde se extinde pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS