21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreșterea și consumul de canabis, legalizate în Luxemburg

Creșterea și consumul de canabis, legalizate în Luxemburg

Luxemburg este prima țară din Europa care legalizează creșterea canabisului în locuințe și grădini, dar și consumul, relatează The Guardian.

Anunțul a fost făcut, vineri, de guvernul luxemburghez, care spune că face schimbări fundamentale la abordarea țării în ceea ce privește utilizarea recreațională și cultivarea canabisului, după ce prohibiția a eșuat în a opri consumul.

Persoanele de peste 18 ani vor putea să cultive până la patru plante de canabis per gospodărie

Conform noii legislații, persoanele de peste 18 ani vor putea să cultive până la patru plante de canabis per gospodărie pentru uz personal. Comercializarea semințelor va fi, de asemenea, permisă, fără limite în ce privește cantitatea și nivelul de THC (principala substanță psihoactivă din canabis – n. red.).

Semințele vor putea fi cumpărate în magazine, vor putea fi importate sau cumpărate online

Conform guvernului luxemburghez, semințele vor putea fi cumpărate în magazine, vor putea fi importate sau cumpărate online.

Luxemburgul intenționează, de asemenea, să producă canabis pentru uz comercial intern, însă planurile pentru a stabili un lanț de producție național și un lanț de distribuție reglementat au fost întârziate de pandemia de coronavirus.

Cetățenii care vor dori să cultive planta, ei o vor putea face doar lla locuința lor

Pentru cetățenii care vor dori să cultive planta, ei o vor putea face doar la locuința lor, fie că e vorba de casă, apartament, balcon, terasă sau grădină.

Interdicția în ce privește consumul și transportul de canabis sau de produse pe bază de canabis în public, dar și comerțul sau schimburile cu canabis și produse pe bază de canabis, altele decât semințele, se păstrează.

Uruguay a fost prima țară care a creat o piață de desfacere legală a canabisului

Luxemburgul se alătură, astfel, Canadei, Uruguay și 11 state americane în relaxarea legislației în ce privește utilizarea recreațională a canabisului. Uruguay a fost prima țară care a creat o piață de desfacere legală a canabisului, urmată apoi de Canada, în 2018.

În Olanda, țara europeană cea mai asociată cu atitudinile relaxate față de canabis, consumul, posesia și comerțul sunt ilegale, oficial, însă sunt tolerate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS