19.5 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateValeriu Gheorghiță: Lupta împotriva COVID-19 poate fi câștigată doar cu ajutorul vaccinului

Valeriu Gheorghiță: Lupta împotriva COVID-19 poate fi câștigată doar cu ajutorul vaccinului

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că, oricât de mult am crește numărul de paturi din spitale, lupta împotriva COVID-19 poate fi câștigată doar cu ajutorul vaccinului.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că printre cauzele eșecului campaniei de vaccinare se numără lipsa educației sanitare, dar și atitudinea unor medici care transmit mesaje anti-vaccinare, potrivit Digi24.

„Nu e suficient să ai accesibilitate la vaccinare, să ai pregătire și organizare logistică, atât timp cât nu ai credibilitate, cât timp vorbim de o lipsă pe alocuri de educație sanitară, o problemă de sistem, de ani de zile, rămasă nerezolvată și care azi ne arată care sunt adevăratele probleme ale societății. 

„Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină“

Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină, pentru că în această perioadă am observat cadre medicale care nu doar că nu au recomandat vaccinarea, ci au fost împotrivă în mod vehement.

Constat un lucru foarte interesant: în România se practică medicina de bloc, n-avem nici cea mai mică reținere să recomandăm oamenilor să ia antibiotice, tot felul de medicamente, în condițiile în care nu avem nicio expertiză. 

„Rolul profesionistului în sănătate – să combată dezinformarea, să promoveze educația medicală“

Mi-aș fi dorit să fie o prezență mult mai activă a societății profesionale, a corpului medical în combaterea dezinformării, pentru că acesta e rolul profesionistului în sănătate – să combată dezinformarea, să promoveze educația medicală, să recomande vaccinarea, indiferent că vorbim de Covid sau alte tipuri.

„În fiecare zi primesc sesizări legate de medici care contraindică nejustificat vaccinarea“

În fiecare zi primesc sesizări legate de medici care contraindică nejustificat vaccinarea, inventează contraindicații legat de vaccinare.

„Cel mai bun tratament e vaccinarea. Nu avem altă soluție“

În momentul de față, cel mai bun tratament e vaccinarea. Nu avem altă soluție. Dacă nu înțelegem asta, putem crește numărul de paturi cât vrem, pentru că lupta nu va fi câștigată așa”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, la lansarea Forumului  Român Pro-Vaccinare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS