5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Insula Evia a fost lovită de inundații devastatoare

(VIDEO) Insula Evia a fost lovită de inundații devastatoare

-

Afectată grav de incendiile de vegetaţie din vară, insula Evia, a doua ca mărime din Grecia, a fost lovită de inundaţii devastatoare în weekend.

Ploile abundente au provocat revărsarea mai multor râuri, iar puhoaiele au distrus drumuri şi au făcut prăpăd în câteva localităţi. Pompierii au evacuat peste 100 de persoane blocate în case.

Nu au fost raportate victime, dar multe locuinţe sunt acoperite de nămol, iar coşmarul nu s-a încheiat. Meteorologii au anunţat că vor fi și luni precipitaţii în regiune, însoţite de grindină.

„Ca întotdeauna, prioritatea noastră este viața oamenilor”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului pe postul de știri Ant1, potrivit www.aa.com.tr.

„Toată lumea înțelege că lucrările de protecție împotriva inundațiilor nu pot fi finalizate în mai puțin de două luni, cu toate acestea au fost depuse eforturi mari de către mecanismul de stat, Ministerul Mediului, administrația locală și locuitorii pentru a îndepărta resturile din incendiile forestiere din august și pentru a evita daune mai mari”, a spus el.

Insula Evia, aflată în Marea Egee, la aproximativ 100 de kilometri de Atena, a fost devastată în luna august de incendii de pădure, pe fondul celei mai grave canicule care s-a abătut asupra Greciei în ultimele decenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Incidența Covid a scăzut în Austria și Germania și...

Incidența COVID-19 a scăzut ușor în Germania și Austria...

ȘTIRI GdS