11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morţi şi şase răniţi după un atac armat la o universitate din Rusia

Cinci morţi şi şase răniţi după un atac armat la o universitate din Rusia

Cinci oameni au fost împușcați mortal şi alţi şase ar fi fost răniţi, luni dimineaţă, la o universitate din orașul rusesc Perm, a anunţat Ministerul rus de Interne, citat de Alephnews.ro.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată un atacator îmbrăcat în negru şi înarmat cu o pușcă, și studenți care sar pe geamuri pentru a scăpa din clădire.

”Luni, o persoană neidentificată a intrat în clădirea universității și a deschis focul. Unii studenți s-au închis în sălile universității pentru a se ascunde de atacator. Alții au sărit pe ferestre”, a declarat o sursă TASS.

Forțele de securitate au ajuns în zonă, iar atacatorul a fost găsit și ar fi fost omorât.

Conform primelor informaţii, ar fi vorba de un student al universităţii respective, în vârstă de 18 ani. El s-ar fi baricadat într-o sală de curs şi ar fi spus că este visul vieții lui să dea un atac armat. A precizat că visa la acest lucru din clasa a X-a.

Atacatorul a postat un mesaj pe o reţea de socializare: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”.

Bilanțul victimelor, până în prezent, este de cinci persoane decedate și șase răniți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS