24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureștean amendat cu 3.000 de lei pentru că a abandonat cinci pui de pisică

Bucureștean amendat cu 3.000 de lei pentru că a abandonat cinci pui de pisică

Un bucureştean a fost amendat cu 3.000 lei după ce a abandonat pe o stradă din Capitală cinci pui de pisică abia născuţi, informează Poliţia Locală Bucureşti pe pagina sa de facebook.

Amenda a fost aplicată de lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Poliției Locale București.

Bărbatul a abandonat puii de pisică lângă un coș de gunoi din centrul istoric al Capitalei. El a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală Bucureşti în timp ce ieșea dintr-o curte cu o sacoșă de hârtie, iar un echipaj a fost trimis să facă verificări.

La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că în sacoşa de hârtie se aflau cinci pui de pisică abia născuţi. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din centrul istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi la un centru specializat, conform Poliției Locale.

Cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. În vârstă de 74 de ani, bărbatul a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă, dar a negat că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie.

Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS