6.4 C
Craiova
joi, 29 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitate16 români au fost evacuați din Afganistan. 27 sunt încă în Kabul

16 români au fost evacuați din Afganistan. 27 sunt încă în Kabul

În cursul nopții zilei de 17 august au părăsit Afganistanul încă 16 cetățeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români. În acest moment, conform evidențelor MAE, mai sunt 27 de cetățeni români aflați în Afganistan”, precizează MAE.

”Împreună cu Ministerul Apărării și Forțele Aeriene Române au fost parcurse în regim de urgență, pe parcursul zilei de ieri și al nopții, proceduri pentru deplasarea avionului militar la Kabul în vederea evacuării cetățenilor români. Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.

În cursul nopții zilei de 17 august au părăsit Afganistan încă 16 cetățeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români.

Ministerul Român de Externe precizează că depune eforturi pentru evacuarea cetățenilor români aflați în continuare la Kabul, după ce talibanii au preluat controlul capitalei afgane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS